Wall of fame

Interieur hoofdkantoor VDL

Een kantoor waar iedereen, zowel bezoeker als werknemer, zich welkom voelt. Dat was de belangrijkste vraag voor het nieuwe hoofdkantoor van VDL in Eindhoven. Een uitdaging voor een kantoor van deze schaal! Het warme welkom begint in de entree waar een golvende houten wand de bezoeker begeleidt naar coffee corner, showroom of overlegcentrum. Een gevoel dat zich door vormgeving en materiaal verder verspreidt naar de verdiepingen.

Bert Voss (Voss Architecture)

'VDL staat voor no-nonsens techniek. Hun hoofdkantoor vormgeven waarin mensen zich thuis voelen was een fantastische opdracht.'

De achterwand van het entreegebied is vormgegeven als een golfbeweging opgebouwd uit houten stroken van wisselende breedte. De beweging in de wand wordt nog extra geaccentueerd door verborgen gemonteerde lichtlijnen. Zowel het hout als de vloeiende vormgeving zorgt voor een natuurlijke, rustige omgeving.

De bezoekers en werknemers worden door de wand als vanzelf naar de verschillende algemene functies op de begane grond geleid.

De toegepaste materialen in het kantoor zorgen voor een warme en huiselijke sfeer zonder te vergeten dat het primair een werkomgeving is.

Het gebruik van hout en heldere, maar gedempte kleuren zorgt voor rust en eenheid door het hele kantoor.

Gerelateerde projecten