Wall of fame

Interieur hoofdkantoor VDL

Een kantoor waar iedereen, zowel bezoeker als werknemer, zich welkom voelt. Dat was de belangrijkste vraag voor het nieuwe hoofdkantoor van VDL in Eindhoven. Een uitdaging voor een kantoor van deze schaal! Het warme welkom begint in de entree waar een golvende houten wand de bezoeker verder het gebouw in begeleidt.

Uitnodigend

De toegepaste materialen in de entreezone, waaronder een fraaie groenwand, zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer zonder te vergeten dat het primair een werkomgeving is. De doorlopende tegelvloer verbindt de verschillende gebieden en ruimtes op de begane grond. Op verschillende plekken zijn daarop zitjes en overlegplekken vormgegeven. De steeds aanwezige houten wand en de materialen van de meubels geven de ruimte prettige stijl. Sjiek, maar zonder opsmuk.

Eyecatcher in de entree is het ontvangstmeubel. De vrije vorm, die prachtig aansluit bij de golvende wand, begeleidt de bezoeker direct bij binnenkomst.

Bert Voss (Voss Architecture):

'VDL staat voor no-nonsens techniek. Hun hoofdkantoor zo vormgeven dat mensen zich thuis voelen was een fantastische opdracht.'

Beweging

De achterwand van het entreegebied is vormgegeven als een golfbeweging opgebouwd uit houten stroken van wisselende breedte.

De beweging wordt nog extra geaccentueerd door verborgen gemonteerde lichtlijnen. Zowel het hout als de vloeiende vormgeving maken de entreezone zachter qua gevoel en geeft de ruimte schaal. Een ingreep die nodig was in een gebouw van deze afmetingen.

Door de wand te vormen naar de verkeersstromen worden de bezoekers en werknemers worden als vanzelf naar de verschillende algemene functies op de begane grond geleid.

Overleg

In het direct aan de ontvangst gelegen vergadercentrum staat rust centraal. De ruimtes zijn transparant gemaakt en hebben allemaal een gelijke stijl. De wandafwerking, deels uitgevoerd in reliëfbehang, het meuilair en de toegepaste vloerkleden brengen kleur in de ruimte. En ook hier komt hout weer terug, deze keer in de speciaal voor het project gemaakte massief houten Meneer Voss tafels.

Uitzicht

Op de bovenste etage ligt direct grenzend aan het restaurant een waanzinnig groot buitenterras. Vanaf hier is de hele skyline van Eindhoven te bewonderen. Op het deels overdekte terras zijn verschillende zit- en overlegplekken gemaakt in verschillende vormen. Van (picknick)bank tot meer traditionele tafelopstellingen.

Een prima plek om met mooi weer te vergaderen, te lunchen of natuurlijk samen te borrelen!

Gerelateerde projecten