The best of

Villa Bussum

Midden in het Gooi hebben we op een fantastische plek deze villa inclusief het complete interieur mogen ontwerpen en realiseren. Fantastisch om zo de gehele 'look en feel' van de woning samen met de opdrachtgever te verwezenlijken!

Totaalplaatje

In deze opdracht hebben we zowel het ontwerp én realisatie van de woning als het gehele interieur mogen uitvoeren. Een project naar ons hart dus!

Van inpassing in de prachtige tuin, via de vormgeving van de ruimtes en materialen van de woning tot de kleinste details in het interieur. Door onze coördinerende functie, waarbij we ook het gehele bouwmanagement hebben uitgevoerd, was het mogelijk alle onderdelen op elkaar af te laten stemmen en tot één passend geheel te maken. Het interieur past als gegoten in de ruimtes door het samenspel tussen woning, het vaste meubelwerk, het losse meubilair en de verlichting.

Balans

Het belangrijkste aan een royale woning is dat deze nog steeds prettig blijft aanvoelen voor de bewoners. Daar draait het immers om. Een huis is dé plek waar je jezelf en ontspannen moet voelen.

Dat is in deze prachtige woning goed gelukt door de balans te vinden in de grootte van de afzonderlijke ruimtes en rust in de toegepaste materialen. Rustig en natuurlijk, met eigen(wijze) accenten waar het kan.

Zo wordt een huis, een thuis!

Adriaan Verheij (Voss Architecture)

'Een compleet huis, met de opdrachtgever, tot in de details uitwerken en realiseren, dat maakt ons werk zo bijzonder!'

Ruimtelijk

De woning is georganiseerd rond een centrale as waaraan de verschillende leefruimtes gelegen zijn, allemaal met vrij uitzicht op de prachtige omgeving.

Ter plekke van de entree is een hoge vide met entresol gemaakt die de verdieping als vanzelf verbindt met de begane grond. De trap, met speciaal voor de woning ontworpen hekwerk, loopt in één beweging vanuit de kelder door naar de slaapverdieping.

Duurzaamheid

In de woning is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De toegepaste, meest natuurlijke materialen zorgen niet alleen voor een moderne stijlvol geheel, maar zijn ook geselecteerd op onderhoudsvrijheid en een lange levensduur.

Uiteraard is het gebouw goed geisoleerd en geheel voorzien van drievoudig glas. Daarnaast is de woning voorzien van warmtepomp en ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Verborgen in een uitsparing op het dak van de woning zijn uit het zicht zonnepanelen geinstalleerd.

Openheid

Als je midden in de prachtige natuur woont wil je er ook van kunnen genieten. Waar mogelijk is de woning door middel van grote glaspuien geopend naar de prachtige omliggende tuin. Ter plekke van de woonkamer is de pui uitgevoerd als vouwwand waardoor op mooie dagen in zijn geheel opengezet kan worden naar de tuin.

Bij het zwembad zijn zelfs de beide gehele zijwanden als vouwwand uitgevoerd. Hierdoor kan het zwembad in de zomer in een handomdraai worden omgetoverd een echt buitenzwembad!

Gerelateerde projecten