The best of

Kantoor Luminex 's-Hertogenbosch

Dit bestaande door Voss Architecture ontworpen kantoorpand aan de rand van 's-Hertogenbosch is verbouwd om specifieke laboratoria voor de nieuw gebruiker in te passen. De bijzondere elementen van het gebouw, de roestvrijstalen gevel en de patio met terras zijn hierbij leidend geweest voor de ingrepen.

Inbreiding

Als gevolg van de benodigde faciliteiten voor de nieuwe gebruiker diende er een viertal laboratorium aan het bestaande kantoorgedeelte te worden toegevoegd.

Binnen het kantoordeel was deze ruimte niet voorhanden. Daarom is vanuit de lobby beneden een doorgang gemaakt naar de logitieke deel van het gebouw. De laboratoria zijn hier binnen de bestaande gebouwschil gerealiseerd, net als het restaurant grenzend aan de bestaande patio.

Bert Voss (Voss Architecture):

'Het is fantastisch dat dit prachtige gebouw op deze manier geheel in stijl weer geschikt gemaakt is voor een nieuwe gebruiker!'

Openheid

Door de hoge smalle vensters die uitgesneden zijn in de bestaande metalen gevel hebben de nieuwe ruimtes een direct visuele relatie met het kantoor.

Daarnaast is er hierdoor ook direct daglicht in de ruimtes, die verder geheel gesloten en extreem goed geventileerd zijn. Door toepassing van veel glas, zowel naa de gang als tussen de ruimtes, voelen de laboratoria aan als lichte open ruimtes.