Projecten

Verbouwing kantoorpand Hobij Veghel

Het kantoor midden in Veghel is gevestigd in een voormalig bankgebouw. In de transformatie van bank naar modern, transparant kantoorgebouw heeft het gebouw een ware metaforfose ondergaan.

Roel Scheepmaker (Voss Architecture)

'De grootste uitdaging was om van een gesloten kolos een modern, toegankelijk kantoor te maken'

Licht en lucht

De open kantoorruimtes bevinden zich voornamelijk achterin en op de verdiepingen van het gebouw.

De kelder van het pand is bestemd voor ontvangst en ontmoeting. Om hiervan een prettige ruimte te maken zijn er op twee plekken zijn grote gaten in de begane grond vloer gemaakt, zodat er licht en lucht in de kelder komt. De bestaande bankkluis inclusief kluisdeur is gehandhaafd en herbestemd als rustruimte.

Scharnierpunt

Het pand bevindt zich precies op het knikpunt in de straatwand waar twee straten bij elkaar komen. In de nieuw ontworpen gevel ontmoeten de twee richtingen elkaar. Hierdoor kon de nieuwe entreeluifel in lijn met de rest van de gevel worden vormgegeven. De luifel en de naar binnen verplaatste entreetrap zorgen dat het gebouw een uitnodigende uitstraling heeft gekregen.

Open en transparant

Het bestaande gebouw was vrij dicht en hard van uitstraling door de toepassing van steenachtige gevelplaten. In de nieuwe opzet is de gehele gevel verwijderd en vervangen door een transparante, grotendeels glazen gevel met een duidelijke belijning.

In verband met de ligging op het zuiden is de voorgevel zijn de kantoorverdiepingen voorzien van automatische buitenzonwering, die in opgetrokken toestand geheel verdwijnt in de metalen gevelbanden.

Gerelateerde projecten