Projecten

Kantoor Edison International

Edison International is gevestigd in een prachtig Rijksmonument midden in Naarden Vesting. Het probleem was alleen dat de eerste verdieping goed bruikbaar was, maar de bovengelegen zolder en vliering door minimale verdiepingshoogte en gebrek aan daglicht enkel als opslag konden worden gebruikt. Door over een groot deel van het gebouw de vlieringvloer te verwijderen en daglicht toe te voegen is het aantal bruikbare vierkante meters nu meer dan verdubbeld. Waar eerst iedereen beneden wilde werken, is nu de zolder favoriet!

Ruimte

Wat miste om goed in het pand te kunnen werken was ruimte. Door de vloer deels te verwijderen ontstaat licht en lucht. Een prachtige plek om te werken, te overleggen en te lunchen. De spanten die zichtbaar zijn geworden en de hoogte van de totale kapconstructie laten het pand in alle eenvoud en schoonheid zien.

Details

De details in een dergelijk eeuwenoud pand zijn vaak al kunstwerkjes op zich. Daaraan hoeft weinig uitgesproken vorm toegevoegd te worden. Het meubelwerk, dat voor een groot deel speciaal voor dit pand is ontworpen, is daarom eenvoudig van opzet maar heeft een chique uitstraling door de materialisatie van hout, zwart staal en leder..

Gerelateerde projecten