Projecten

HQ Brand Loyalty 's-Hertogenbosch

De uitdaging die we ons in dit project hebben gesteld was het transformeren van een kleurloze kantoorkolos tot een inspirerende ontmoetingsplaats waar je het liefst nooit meer weggaat. Van verouderd, doorsnee kantoorpand tot een energiek gebouw, met de uitstraling die past bij de denk- en werkwijze van de opdrachtgever.

Kenniscentrum

Het hoofdkantoor is ook een ontmoetingspunt en kenniscentrum waar de medewerkers van de 14 kantoren wereldwijd hun kennis en vaardigheden kunnen opfrissen. Dankzij een volledig uitgerust auditorium en lesruimtes is er nu plaats voor het organiseren van trainingen, seminars en workshops.

Gedaanteverwisseling

Tijdens de transformatie heeft het gebouw een complete gedaanteverwissling ondergaan. Alles is tot op het betonskelet gestript en opbouw vormgegeven. Niets herinnert meer aan de stoffige, identiteitsloze kantoorkolos van weleer.

Motto:

“Thuiswerken is toegestaan, maar dit kantoor is zo leuk, dat je liever hier werkt.”

Het kantoor is ontworpen met een uitgesproken kijk op hoe een kantoor eruit moet zien; een professionele maar huiselijke sfeer gecombineerd met transparantie en zoveel mogelijk open ruimten. En dat alles met een hospitality uitstraling. Het motto is: “Thuiswerken is toegestaan, maar dit kantoor is zo leuk, dat je liever hier werkt.”

Werkplekken

Om het juiste warme, maar ook professionele sfeer te krijgen is veel van het meubilair door Voss Architecture zelf ontworpen. Zo ook de maatwerk bureaus, afgewerkt met iepenhout. Hierdoor kon de sfeer en het ontwerp tot in de kleinste details doorgezet worden.

De bureaus worden net als veel andere maatwerk meubelen in het pand uitgebracht door mr.Voss, het designlabel van Voss Architecture.

Bert Voss

"Als uitgangspunt voor het entreegebied hebben we de sfeer van een hotellobby voor ogen gehad; open en verwelkomend."

Licht, lucht en ruimte

Tijdens de transformatie zijn vides gemaakt om meer licht binnen te laten. In de grootste vide bij de entree was genoeg ruimte voor een sculpturale wenteltrap. Dankzij deze trap en de verzonken vijver in de vloer van de entreeruimte heb je als bezoeker direct het gevoel in een bijzondere omgeving te zijn beland.

Ieder zijn eigen plek

Het restaurant op de begane grond heeft een open keuken waarin de kok dagelijks een klein menu samen waaruit de medewerkers een keuze kunnen maken. Daaromheen zijn er verschillende soorten zitopstellingen gemaakt in de royale ruimte. Zo vindt iedereen zijn eigen plek. Voor de één een lichte ruimte, voor de ander een wat warmere, besloten omgeving.

Gerelateerde projecten