Projecten

Brand Loyalty Neu-Isenburg

In Neu-Isenburg, vlak onder Frankfurt, mochten we dit bijzondere restaurant herbestemmen tot modern kantoor. De bijzondere kwaliteiten en elementen zijn zoveel mogelijk bewaard of teruggebracht.

Waldschwimmbad

Het pand is eind jaren '20 van de vorige eeuw gebouwd als restaurant voor het 'Waldschimmbad' van Neu-Isenburg. Door de jaren heen heeft het gebouw roerige tijden gekend en verschillende horecafuncties gehad. Het zwembad is in de loop van de jaren ingrijpend gewijzigd en is losgekoppeld is van het pand. Maar de bijzondere, historische connectie met het zwembad zorgt nog steeds voor een prachtige groene omgeving rondom het pand.

Openheid

Door de vele verbouwingen was de oorspronkelijke, open structuur van het gebouw op veel plekke aangetast. In de herbestemming stond het terugbrengen van deze transparantie en lichtheid centraal.

Zo is de centrale restaurant / feestzaal in het nieuwe plan weer het lichte middelpunt van het hele gebouw geworden. Op een aantal afsluitbare werkruimtes na zijn ook de werkplekken in lichte, open kantoorruimtes vormgegeven.

Hans-Jörg Stapff (Brand Loyalty)

"Wir legen Wert auf ein einheitliches Bild, keine Alt-Neu-Optik"

Materialen

Het kantoor is een plek waar je je prettig en thuis moet voelen, maar bovenal wel een werkplek. De uitstraling van het ontworpen interieur is daarom tegelijk warm en zakelijk. Er is bewust gekozen voor het toepassen van natuurlijke materialen, zoals hout en leer. Door dit te combineren met modern afwerkingen zoals een gietvloer en stalen plafonds ontstaat er een prettige balans.

Meubelwerk

Veel van het meubelwerk is ontworpen door Mr. Voss, het designlabel van Voss Architectuur. De bureau opstellingen van de SOLID lijn staan in alle
nieuwe kantoren van Brand Loyalty wereldwijd.

Bijzonder fraai is de PINGPONG, een prachtige vergadertafel die in een handomdraai veranderd in een tafeltennis tafel. Multifunctioneel ruimtegebruik en de garantie dat iedereen gefocusd is de vergadering zo snel mogelijk af te ronden!

Oud en nieuw

In de verbouwing van het pand hebben we geprobeerd opnieuw eenheid in het gebouw te brengen. In de eerdere verbouwingen waren nieuwe delen toegevoegd die totaal niet aansloten op het oorspronkelijk gebouw. Deze delen zijn herontworpen en uitgevoegd in materialen en indelingen die al in het oorspronkelijke gebouw aanwezig waren.

Gerelateerde projecten