Projecten

Sancta Maria Mavo

De verbouwing en uitbreiding van de Sancta Maria Mavo was een complexe opgave op een mooie locatie. De zelfstandige, relatief kleinschalige school staat ingebed in de woonwijk de Vliert in 's-Hertogenbosch. Door slimme ingrepen in de bestaande gebouwen is weer een duidelijke structuur in de bestaande situatie aangebracht.

Omdraaiing

Door de verkeerzone uit het bestaande schoolgebouw te halen en tussen het bestaande gebouw en de nieuwe gymzaal te leggen konden ruime praktijklokalen gemaakt worden. De nieuwe verkeerzone zelf is door de uitstraling van de bestaande gevel en de grote vides een prettig, ruim verblijfsgebied geworden.

Lichte gymzaal

De nieuwe gymzaal is vanaf het plein het meest zichtbare deel van dit deel van de school. Voor gevel van de gymzaal is gekozen voor metselwerk met een verticale opbouw die doet denken aan het naast gelegen schoolgebouwen.

Zeer uitzonderlijk voor een gymzaal zijn de grote ramen van bijna 6x4 meter voorzien van speciaal balvast glas. Hierdoor worden plein en gymzaal echt met elkaar verbonden.

Rene van der Thiel (directeur):

"De verandering is onvoorstelbaar, de school kan de toekomst weer tegemoet!"

Oude glorie

De verschillende ingrepen in het bestaande structuur van de school zijn er allemaal op gericht de school weer in oude glorie te herstellen. Duidelijkheid en leesbaarheid stonden hierbij voorop.

In de bestaande delen is de bestaande vormentaal en detaillering hergebruikt. Nieuwe toevoegingen zijn modern, maar wel zo gedetailleerd dat ze aansluiten bij het bestaande.